Mensen zijn sociale dieren en daarom is het van belang dat u altijd en overal bereikbaar bent voor uw vrienden en familie. Het kan daarom een enorme last zijn, wanneer uw GSM defect is geraakt. Of het nu komt uw eigen schuld, bijvoorbeeld het laten vallen op de grond of toilet, of dat er een technisch probleem zich voordoet, uw smartphone zal vervangen of gerepareerd moeten worden.

 

GSM vervangen of laten herstellen?

 

Wanneer uw GSM defect is geraakt, zit u voor een keuze. Heeft u een prepaid telefoon of sim only abonnement? In dit geval zou het een goede keuze kunnen zijn om uw GSM niet te laten herstellen en te gaan voor een nieuwe telefoon. Echter is het ook afhankelijk van de grootte van de schade en hoe oud uw huidige smartphone is. Wanneer u een abonnement op uw mobiel heeft die nog niet afgelopen is, is het in dit geval beter om uw GSM te laten herstellen. Echter, wanneer uw abonnement bijna is afgelopen, kan het handiger zijn om alvast een nieuw abonnement af te sluiten, waardoor u een nieuw toestel thuis ontvangt. Zo kunt u alvast aan de slag met uw nieuwe toestel en hoeven er geen kosten voor reparatie gemaakt te worden.

 

Meest voorkomende reparaties

 

Of u nu een oude Blackberry wilt laten herstellen of een iPhone of Samsung reparatie wilt, de meest voorkomende reparaties zijn over het algemeen wel duidelijk te definiƫren. Zo is het herstellen van het scherm de reparatie die de afgelopen jaar het meest is opgegeven. Het scherm is veelal gebroken of heeft een kras of sterretje. Daarnaast komt het ook regelmatig voor dat de touchpad niet meer goed functioneert door een mismatch in het scherm. Ook komen er steeds meer aanmeldingen voor het herstellen van de accu. Dit komt mede doordat Samsung haar klanten niet meer de mogelijkheid geven om hun accu zelf te vervangen.

 

Waar moet u uw GSM herstellen?

 

Wanneer u ervoor kiest om uw GSM te laten herstellen, is het van belang dat u de juiste afwegingen maakt voor de expert in het repareren van uw GSM. Het gebeurt namelijk regelmatig dat een GSM gerepareerd lijkt, maar er uiteindelijk nieuwe problemen zich voordoen. Om dit te voorkomen, zult u moeten kijken naar een expert die herstelt met de originele onderdelen van uw GSM. Daarnaast is het verstandig om iemand uit te kiezen die dagelijks smartphones repareert en al jarenlange ervaring heeft. Tot slot zou iedere expert een aantal maanden tot een jaar garantie moeten geven op de reparatie.

Rate this post