Tips om uw carwrapping en autobelettering te onderhouden

Dienstverlening
carwrapping sezz

Het materiaal waarbij gebruik wordt gemaakt bij autobelettering en carwrapping is vinyl. En ook al biedt vinyl een goede weerstand tegen de elementen betekent het gebruik van dit materiaal niet dat het ondoordringbaar is. Goede verzorging en nemen van de juiste maatregelen zorgen voor een langere levensduur en zorgen ervoor dat het materiaal er goed uit blijft zien. In dit artikel vindt u een aantal tips die de levensduur van de belettering en carwrap ten goede komen.

Dingen om te doen:

  • Was de belettering af met de hand en door gebruik te maken van een zachte spons en een mild schoonmaakmiddel. Zorg eerst dat het ergste vuil is afgespoeld met water. Om er zeker van te zijn dat het schoonmaak middel niet schadelijk is voor het vinyl, kunt u dit best het eerste testen op een kleine oppervlakte om het resultaat van het middel te zien. Wanneer u merkt dat kleuren vervagen kunt u het beste gebruik maken van een middel wat minder heftig is. Wanneer u het vinyl heeft behandeld met de spons en shampoo, kunt u deze het beste nog een keer afspoelen met water om vervolgens met een zachte doek droog te maken.
  • Wanneer u een was laag aanbrengt op uw vinyl, zorg dan dat deze gebaseerd is op silicone of teflon die geschikt is voor vinyl om een extra beveiligingslaag aan te brengen op het materiaal.

  • Wanneer u het voertuig voor langere tijd parkeert, kunt u dit het beste doen in een gesloten ruimte als in een garage. Wanneer u niet over de mogelijkheid van een garage beschikt kunt u ook gebruik maken van een beschermhoes voor uw auto.

 

Dingen om niet te doen:

  • Het laten lekken van brandstof, olie en/of andere schadelijke vloeistoffen op uw auto. Denkt u hierbij ook aan vogelpoep en boomsappen, deze kunnen ook schadelijk zijn voor uw lak! Wanneer het toch gelekt is op het vinyl, maak dit dan zo snel mogelijk schoon!
  • Door de wasstraat gaan. De wasstraat maakt gebruik van automatische borstels welke schadelijk kunnen zijn voor het vinyl. Het komt meer dan eens voor dat stukjes vuil in de borstels zitten die een kras op het vinyl veroorzaken, niet doen dus!

  •  Het gebruik van schadelijke schoonmaakmiddelen. Wanneer u gebruik maakt van heftige schoonmaakmiddelen kan de kleur van het vinyl gaan vervagen of zelfs helemaal verdwijnen. Zorg daarom voor het juiste schoonmaakmiddel!

  • Verkeerd gebruik maken van de hogedrukspuit. Een hogedrukspuit wordt vaak gebruikt bij het wassen van de auto, hier is op zich helemaal niks mis mee, maar zorg er voor dat u niet het vinyl van de wagen afspuit door in de verkeerde hoek op de rand van het materiaal te spuiten.

 

Vaak voorkomende problemen en oplossingen:

  • Wanneer het vinyl zijn kleur begint te verliezen zorg dan voor het aanbrengen van een was gebaseerd op teflon of silicone.
  • Als de wrap bruin van kleur begin te worden, laat dan dit stuk verwijderen. Vaak is dit een ophoping van zuren die ook de originele laklaag kan beschadigden.

 

Zorg dragen voor uw carwrapping en voor uw autobelettering wordt een stuk makkelijker wanneer u denkt aan deze zaken.