Voordelen van chiptuning

Tech
voordelen chiptuning sezz

Chiptuning is makkelijk gezegd het aanpassen van de parameters in de software van een motor. Auto’s zijn tegenwoordig voorzien van motormanagementsoftware en in deze software bevinden zich parameters. Bij chiptuning worden deze parameters optimaal op elkaar afgestemd, wat standaard niet het geval is.

Uiteraard is het belangrijk om het chiptunen door een ervaren professional te laten doen, die ervoor zorgt dat de veiligheidsmarges goed worden gewaarborgd. Niets is immers belangrijker dan een goede veiligheid op de weg. Een professional kan de auto tunen op vakkundige wijze, zodat u van de vele voordelen kunt genieten.

De belangrijkste voordelen van chiptuning

Er zijn veel verschillende voordelen te noemen van chiptuning. Zo wordt het prestatievermogen (pk) van de auto aanzienlijk hoger en ontstaat er veel meer trekkracht. De professional zal zich inzetten om een hogere driveability te realiseren. Er wordt gewerkt aan een verhoging van de koppel van de auto, waardoor deze na het chiptunen aanzienlijk efficiënter, sneller en soepeler reageert. Wanneer u na het chiptunen dezelfde rijstijl blijft behouden, dan is de kans groot dat u minder brandstof verbruikt. De besparing kan wel oplopen tot vijf procent. Dit is natuurlijk behoorlijk, zeker wanneer u veel rijdt. Kortom, chiptuning levert u enkel voordelen op.

Geen nadelen

Er zijn eigenlijk geen nadelen te noemen van chiptuning. Het gaat om een eenmalige uitgave voor het auto tunen en hierna kunt u direct profiteren van alle voordelen. U kunt natuurlijk altijd informeren naar de vele voordelen die u met uw specifieke voertuig kunt behalen. Zo weet u vooraf altijd precies waar u aan toe bent en wat chiptuning voor uw auto kan doen. Chiptuning is niet alleen mogelijk bij personenauto’s, maar ook bij andere voertuigen, zoals bijvoorbeeld vrachtwagens. Er wordt voor het chiptunen software op maat gemaakt om de beste resultaten voor u te bereiken.