De wondere wereld van pallets: alles wat je moet weten

Transport & Productie
alles over pallets sezz

Pallets zijn een belangrijk onderdeel in de logistieke keten en worden vooral veel gebruikt in de transport- en opslagindustrie. Ze zijn van groot belang in het supply chain management onderdeel binnen een bedrijf. Niet gek dan ook dat de vraag naar pallets in Europa blijft stijgen. Pallets zijn ontworpen om gemakkelijk opgetild en verplaatst te worden door middel van een heftruck of palletwagen. Maar welke soort pallets zijn er? Wat kosten bepaalde pallets? En hoe worden deze pallets gemaakt? Dongen Pallets, circulaire specialist op het gebied van pallets, geeft jou antwoord op alle vragen rondom pallets.

Houten pallets

Houten pallets zijn één van de veel voorkomende soort pallets. Het grote voordeel aan houten pallets is dat deze van een duurzaam materiaal zijn gemaakt en dat deze relatief zeer eenvoudig te repareren zijn. Deze pallets zijn beschikbaar in diverse afmetingen, maar het gebruik van het standaardformaat (pallet 120 x 80 of pallet 100x120) heeft nog eens extra voordelen. Voor het standaardformaat zijn namelijk ook opzetranden en een deksel verkrijgbaar.

Diverse soorten pallets

Er zijn verschillende soorten pallets op de markt, elk met hun eigen unieke eigenschappen en voordelen. Zo zijn houten pallets bijvoorbeeld stevig en duurzaam. Ook kunnen deze eenvoudig worden hergebruikt of gerepareerd worden zodra ze beschadigd raken. Kunststof pallets zijn daarentegen lichter en gemakkelijker te reinigen. De populariteit in de voedingsmiddelenindustrie hebben deze pallets te danken aan de eerdergenoemde voordelen. Metalen pallets zijn sterk en bestand tegen hoge temperaturen, wat ze ideaal maakt voor het vervoer van gevaarlijke goederen.

Hoe worden europallets gemaakt?

Europallets worden gemaakt van houten planken die op elkaar worden gelegd en aan elkaar bevestigd met houten spijkers of lijm. De planken worden gekozen op basis van hun sterkte en duurzaamheid, en de afmetingen van de pallet zijn gestandaardiseerd volgens de Europese normen. De pallet wordt vervolgens geïnspecteerd en gekeurd om te zorgen dat hij aan de vereisten voldoet voordat hij wordt gebruikt voor het vervoer van goederen. Lees meer over de productie van verschillende soorten pallets via de link hieronder.

Het verschil tussen maatwerk en gebruikte pallets

Maatwerk pallets zijn pallets die speciaal gemaakt worden volgens de specifieke afmetingen en eisen van de klant. Dit betekent dat de pallet precies past bij het product of de behoefte van een klant, wat kan helpen om te zorgen dat het product tijdens het transport veilig en stabiel blijft.

Gebruikte pallets, aan de andere kant, zijn pallets die al eerder zijn gebruikt voor het transport van goederen en nu opnieuw worden verkocht. Deze pallets zijn meestal goedkoper dan nieuwe pallets, maar ze zijn vaak niet speciaal gemaakt voor een bepaald product of behoefte en kunnen daarom minder veilig en stabiel zijn.

Het belangrijkste verschil tussen de twee is dus dat maatwerk pallets speciaal worden gemaakt om te voldoen aan specifieke eisen, terwijl gebruikte pallets zijn gemaakt volgens standaardafmetingen en zijn gebruikt voor het transport van goederen.

Hoe duur zijn (euro)pallets?

De prijs van een europallet kan variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals de kwaliteit en het type hout dat wordt gebruikt, de afmetingen van de pallet en de hoeveelheid die wordt gekocht. Voor meer informatie over de prijzen kan jij geheel vrijblijvend contact opnemen met Dongen Pallets.

Europallets kopen

Pallet kopen bij Dongen Pallets

Als u op zoek bent naar pallets voor uw bedrijf, kunt u bij Dongen Pallets terecht voor een breed aanbod van kwalitatief hoogwaardige pallets tegen concurrerende prijzen. De pallets van Dongen Pallets zijn gemaakt van hoogwaardig materiaal en zijn sterk en betrouwbaar, zodat u er zeker van kunt zijn dat uw goederen veilig en efficiënt kunnen worden verplaatst en opgeslagen. Bovendien biedt Dongen Pallets een uitstekende service en ondersteuning, zodat u altijd op hen kunt vertrouwen voor advies en hulp bij het kiezen van de juiste pallets voor uw specifieke behoeften.

Sezz

Sezz hoopt jou op deze manier genoeg geïnformeerd te hebben over pallets en alles eromheen. Heb jij nog vragen over dit onderwerp of zie jij graag een ander onderwerp op de website verschijnen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.